Kärttyne Kani asuu melkein maalla ja on neljän lapsen äiti. Hän rakastaa lapsia ja tätä kautta hän on tullut rakastamaan myös lastenvaatteita. Koska Kärttyne Kani osaa ommella, hän valmistaa lasten näköisiä lastenvaatteita itse. Välillä voi ompelupöydältä valmistua lapsenmielinen vaate aikuisellekin.

Kanivaatteet ovat Kärttysen Kanin käsitöitä ja henkivät sitä aikaa, jolloin hän itse oli ihan pieni. Vaatteissa on tosin tuulahdus myös ajasta, jona Kärttynen Kani ei ollut vielä edes oman emonsa haaveissa.

Kärttynen Kani piirtää itse kaavansa, etsii materiaalit ompelemiinsa vaatteisiin pääosin kirpputoreilta, mutta toisinaan uutena kaupastakin. Hän käyttää vanhaa ja keksii uutta.

Kärttysen Kanin mielestä vanhat verhot voivat olla upea takki ja vanhoista lakanoista tekee monta kaunista hattua. Kaikki tuotteet ovat uniikkeja käsitöitä, mutta joskus voi siis samasta kankaasta syntyä muutamakin tuotos. Tilauksesta kanivaatteen saa toki myös omasta kankaastaan.

Kaikki kankaat on pesty 40-60 asteessa Allegrolla ja rumpukuivattu ennen ompelupöydälle menoa.


torstai 10. syyskuuta 2009

Retrohaalari vanhasta kauluspaidastaTänään syntyi kirpparilta löytyneestä naisten kauluspaidasta retrohaalarit.
Melkoisen unisex-malli, mutta kuten huomaatte haalari meidän tosi hoikalle pojalle hiukan leveä. Tosin 80cm on kokonakin Hermannille vielä iso...hän nyt vaan toimii mallina. Näin ollen kuitenkin siis normaalivartaloisen vauvan haalari.

Ihan sisähaalarista on siis kyse ja vaikka kauluspaidasta olikin pesulappu leikattu pois, veikkaisin materiaalin olevan jotain puuvillan ja keinokuidun sekoitetta. Neuloshaalarissa löytyy joustoa ja se antaa siis kivasti liikkeen mukana periksi.

Vetoketju on uusi, kuten myös kantit, mutta siis kangas kierrätettyä.
Paidan etutaskusta taiteilin peppuun suloisen takataskun, kuitenkin sijoittaen sen siten, etteivät napit paina istuessa.

Haalarin koko on 74/80 (ehkä kuitenkin ennemmin reilu 80cm) ja se on MYYNNISSÄ hintaan 29€

1 kommentti: