Kärttyne Kani asuu melkein maalla ja on neljän lapsen äiti. Hän rakastaa lapsia ja tätä kautta hän on tullut rakastamaan myös lastenvaatteita. Koska Kärttyne Kani osaa ommella, hän valmistaa lasten näköisiä lastenvaatteita itse. Välillä voi ompelupöydältä valmistua lapsenmielinen vaate aikuisellekin.

Kanivaatteet ovat Kärttysen Kanin käsitöitä ja henkivät sitä aikaa, jolloin hän itse oli ihan pieni. Vaatteissa on tosin tuulahdus myös ajasta, jona Kärttynen Kani ei ollut vielä edes oman emonsa haaveissa.

Kärttynen Kani piirtää itse kaavansa, etsii materiaalit ompelemiinsa vaatteisiin pääosin kirpputoreilta, mutta toisinaan uutena kaupastakin. Hän käyttää vanhaa ja keksii uutta.

Kärttysen Kanin mielestä vanhat verhot voivat olla upea takki ja vanhoista lakanoista tekee monta kaunista hattua. Kaikki tuotteet ovat uniikkeja käsitöitä, mutta joskus voi siis samasta kankaasta syntyä muutamakin tuotos. Tilauksesta kanivaatteen saa toki myös omasta kankaastaan.

Kaikki kankaat on pesty 40-60 asteessa Allegrolla ja rumpukuivattu ennen ompelupöydälle menoa.


tiistai 29. syyskuuta 2009

Pöllynen hyppäsi syyspipoon...

Pitkän hiljaisuuden jälkeen minut vei tänään mukanaan virkkausvimma.
Ekana tuotoksena syntyi ihan tavallinen virkattu neliöpipo, Hermannille mittatyönä tehty ja otsalle hyppäsi hieman pöllämystyneen oloinen pöllö.
Tosi mukavan tuntuinen, hiukan erilainen syyslakki.
Kuten mallin ilmeistä pystytte päättelemään, hän ei olisi lakki päässä ollut millään enää sisällä, vaan halusi lähteä siltä istumalta ulkoilemaan -viimasta viis ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti