Kärttyne Kani asuu melkein maalla ja on neljän lapsen äiti. Hän rakastaa lapsia ja tätä kautta hän on tullut rakastamaan myös lastenvaatteita. Koska Kärttyne Kani osaa ommella, hän valmistaa lasten näköisiä lastenvaatteita itse. Välillä voi ompelupöydältä valmistua lapsenmielinen vaate aikuisellekin.

Kanivaatteet ovat Kärttysen Kanin käsitöitä ja henkivät sitä aikaa, jolloin hän itse oli ihan pieni. Vaatteissa on tosin tuulahdus myös ajasta, jona Kärttynen Kani ei ollut vielä edes oman emonsa haaveissa.

Kärttynen Kani piirtää itse kaavansa, etsii materiaalit ompelemiinsa vaatteisiin pääosin kirpputoreilta, mutta toisinaan uutena kaupastakin. Hän käyttää vanhaa ja keksii uutta.

Kärttysen Kanin mielestä vanhat verhot voivat olla upea takki ja vanhoista lakanoista tekee monta kaunista hattua. Kaikki tuotteet ovat uniikkeja käsitöitä, mutta joskus voi siis samasta kankaasta syntyä muutamakin tuotos. Tilauksesta kanivaatteen saa toki myös omasta kankaastaan.

Kaikki kankaat on pesty 40-60 asteessa Allegrolla ja rumpukuivattu ennen ompelupöydälle menoa.


torstai 8. lokakuuta 2009

Siilihaalari ja iloinen Heppu
Eka isompi aplikointityö valmistui tänään ja olen lopputulokseen äärettömän tyytyväinen! Limet velourhaalarit , joiden kummallakin puolella komeilee syksyinen siili, saivat seurakseen kanttausten kanssa samasta kankaasta trikoopaidan.
Hermanni kantaa uusia haalareitaan ylpeänä ja itse olen niin innoissani näistä aplikointijutuista, että menen heti aloittelemaan uutta haalaria ja taitaapa ompelupöydältä tulla lähipäivinä velourpaitakin hauskalla aplikoinnilla.

Haalarit ovat siis kokoa 74/80 ja tämä kappale on ihan omaan käyttöön Hermannille ommeltu...tulevaisuudessa jos aikaa riittää voin samanmoisia tehdä myyntiinkin.
Nähtäväksi jää miten pitkään aplikointi-intoni kantaa -käyn hiukan fiiliksellä näissä ompelujutuissani ;)

2 kommenttia:

  1. Voi jestas, ku ihanat!!! <3

    -Päivi-

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti ainakin meille asti kantaa into, huippuihanat ovat!!!
    -Hanna-

    VastaaPoista